Конференцията  ще се проведе на 29 февруари в Дома на

...
Конференцията  ще се проведе на 29 февруари в Дома на
Коментари Харесай

Мария Габриел ще бъде домакин на конференцията "Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България"

Конференцията  ще се организира на 29 февруари в Дома на Европа от 10 ч. Инициатор и хазаин е вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. 
 
Това е третата конференция за външнополитическата тактика. Целта на форумите е при създаването на документа, очертаващ  правилата и  целите  на българската външна политика да бъдат взети под внимание предложенията на оптимално необятен кръг от  специалисти и представители на  науката,  политическите среди, гражданското общество, младежите.
 
Основни представители на третата конференция, която е ориентирана към европейския опит и експертиза в сферата, ще бъдат Стефано Санино, общоприет секретар на Европейската работа за външна активност към Европейската комисия, Росен Плевнелиев, президент на Република  България 2012-2017 и Йордан Божилов,  ръководител на  Софийски конгрес за сигурност.
 
" Изготвянето на национална външнополитическа тактика е предизвикателство и опция. Документът ще подчертае  позицията на България на интернационалната сцена, акцентирайки нейния  принос за мира, сигурността и съдействието на районно, европейско и световно равнище ", разяснява вицепремиерът Габриел.
 
Представителите на медиите, искащи да отразят събитието, могат да се акредитират на мейл [email protected], Дирекция СКПД на Министерство на външните работи до 17 ч. на 28.02.2023г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР